Kienbaum
  
Position is Filled
Opportunity:Business Unit Director Procesindustrie (17058)
Location:Rotterdam area, the Netherlands
Date Posted:8/15/2017


This position has been filled - We are no longer accepting applicants for this position.

De organisatie
Onze cliënt is een familiebedrijf dat kwalitatief hoogstaande technische producten en services levert. De van huis uit pure handelsorganisatie heeft zich de laatste jaren ingezet om meer en meer toegevoegde waarde te leveren voor haar klanten. De organisatie streeft ernaar zich te ontwikkelen van enkel productleverancier tot een volwaardige business partner die de volledige keten beheerst; die (fysieke) producten koppelt met kennis en kunde en totaaloplossingen biedt. Met vestigingen in Nederland, België en Duitsland dekt de organisatie meerdere sectoren waaronder handel, industrie, mobiliteit, maritiem, gas, water en energie.

Functiebeschrijving
De functie die op dit moment vrijkomt betreft een rol als Business Unit Director Procesindustrie in de omgeving van Rotterdam. De Business Unit Director is eindverantwoordelijk voor de sectorgroep die een belangrijke (groei)focus heeft op de procesindustrie, maar ook levert aan de maritieme en offshore industrie. De Business Unit Director is zowel operationeel als commercieel verantwoordelijk voor de unit inclusief de 40 medewerkers. Naast het maken, beheren en realiseren van (groei)plannen voor de unit, zal de Business Unit Director structureel sturen op kwaliteit van verhandelde producten. Onderdeel van de functie is ook het acteren als sparringpartner voor de CEO om samen oplossingsgericht besluiten te nemen. Als een ware people manager is de Business Unit Director een commerciële leider met hoogstaande management skills die aansluiting vindt bij het team, de markt en de groep.

Ideale kandidaat
Achtergrond en ervaring
• Minimaal een bacheloropleiding, bij voorkeur in een technische discipline.
• Minimaal 10 jaar progressieve werkervaring, waarvan minstens 5 jaar in een leidinggevende rol en teams geleid van 15+ mensen.
• Aantoonbare ervaring in een commerciële en marktgerichte rol; sterke commerciële vaardigheden, inzicht en drive.
• Substantiële ervaring in een technische omgeving (productie, handel, diensten en/of solutions) met een achtergrond in technische producten zoals slangen, pompen, filters, metering, fittingen, ventielen, buizen, compressoren, etc.
• Ervaring met het toeleveren aan de procesindustrie (petrochemie, food etc.) heeft een sterke voorkeur.
• Ervaring met industrial services is een plus.
• Change managementervaring en affiniteit met digitalisering.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Persoonlijke competenties
• Flexibel, gestructureerd, innovatief, kwalitatief sterk, samenwerkend en marktgericht.
• Strategische visie weten te vertalen en helicopterview te behouden.
• Stevige leiderschapsvaardigheden, inspireert, motiveert en brengt mensen naar een hoger niveau. Teamgerichte people manager met oog voor de mensen.
• Goed ontwikkelde communicatieve en interpersoonlijke competenties.
• Proactieve, nuchtere en veerkrachtige change manager gericht op continue verbetering en neemt mensen mee door voorspoedige, nieuwe maar ook uitdagende tijden.
• Ondernemend, hands-on, krijgt zaken voor elkaar en gedreven om uitstekende resultaten te behalen.

Interesse?
Bij interesse kunt u via onze website www.kienbaum.nl reageren op vacature Business Unit Director Procesindustrie (referentienummer 17058). Gelieve uw CV in Word-format in te zenden. Diplomacheck, referentiecheck, background check en pre-employment screening kunnen een onderdeel zijn van de procedure. Voor vragen kunt u contact op nemen met Anisha Wai (+31 20 697 14 10).BuildDate: Tue Jun 13 2017 18:09:08 GMT+0200 (CEST)